İZMİR / TİRE - İstiklal İlkokulu

Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuz  1912 yılında  Kaymakam  Halil Rüştü Bey tarafından   yaptırılarak  3.mektep  ismi ile   eğitim  öğretime   başlamıştır. Eski  bina  1969 yılında   yıkılarak  5 sınıflı  yeni okul   öğretime açılmıştır. (A Blok  ) 1973  yılında   bahçe   düzenlemesi  yapılarak  okula  bir de  havuz  ilave edilmiştir.  Daha sonra   8 yıllık eğitime geçilmesi sebebiyle 1998  yılında   B Blok  il tüzel kişiliği tarafından   6 derslik yaptırılmıştır.  Binaların toplam yüzölçümü   532 metre  karedir.  A blok  322 , B Blok  210 metre  karedir.

Okulumuz  taşıma   merkezli  merkez okul olup  Boynuyoğun,Dallık,Çeriközü yayla, Küçükburun, Dağdere, Dallık, Toparlar ,Yamandere köylerinden  61 öğrenci , ilçe merkezinden  159 öğrenci olmak üzere  toplam  220  öğrenci  eğitim  öğretim görmektedir.

Okulumuz  kurulduğundan   beri   Belediye Başkanı   Nazım CULCU, Doktor   Doğan  ve Rauf  ASLANHAN  , Emniyet Müdürü  Hüseyin GÖRCEĞİZ, Yılmaz TATLI , Pilot  Albay İsmet BOZDAĞ , Üstteğmen  Mehmet BEZCİ, Başhemşire  Seda TÜRKMEN , Biyolog Sakize ERKİ , Mali Müşavir  Murat EKŞİOĞLU,  Müdür Cengiz EKŞİOĞLU ve Halk Eğitim Müdürü Celal TOKTÜRK  ve daha  birçok  öğretmen  yönetici  Tekniker  .Polis , Astsubay ,Hemşire, Memur    ve   diğer   birimlerde  yetişen kişiler  yetiştirmiştir.

Okulumuzda eğitim ve öğretime devam etmektedir.

Yayın: 10.02.2020 - Güncelleme: 10.02.2020 11:25 - Görüntülenme: 432